GGD-regio's

Gemeenten

Langdurige klachten coronabesmetting per GGD-regio

Volgens de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 geeft gemiddeld 6,3% van de volwassenen van 18 jaar en ouder aan, dat zij langdurige klachten (>3 maanden) hebben door een coronabesmetting. Per GGD Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst )-regio varieert het percentage van 5,3 tot 7,7%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de kaart te klikken.

Langdurige klachten coronabesmetting per gemeente

Per gemeente varieert het percentage van 2,7 tot 11,5%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de gemeentekaart te klikken.


GGD-regio's

Gemeenten

Uitgestelde zorg per GGD-regio

Volgens de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 geeft gemiddeld 11,9% van de volwassenen van 18 jaar en ouder aan, dat zij tijdens de coronaperiode te maken heeft gehad met uitgestelde zorg (door eigen toedoen of dat van een zorgverlener). Per GGD Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst )-regio varieert het percentage van 10,0 tot 13,7%.  Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de kaart te klikken.

Uitgestelde zorg per gemeente

Per gemeente varieert het percentage van 6,4 tot 17,8%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de gemeentekaart te klikken.


GGD-regio's

Gemeenten

Positieve gevolgen coronaperiode per GGD-regio

Volgens de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 geeft gemiddeld 50,4% van de volwassenen van 18 jaar en ouder aan, dat zij op dit moment nog positieve gevolgen van de coronaperiode ervaart. Per GGD Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst )-regio varieert het percentage van 44,4 tot 57,6%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de kaart te klikken.

Positieve gevolgen coronaperiode per gemeente

Per gemeente varieert het percentage van 34,9 tot 62,5%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de gemeentekaart te klikken.


GGD-regio's

Gemeenten

Negatieve gevolgen coronaperiode per GGD-regio

Volgens de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 geeft gemiddeld 44,8% van de volwassenen van 18 jaar en ouder aan, dat zij op dit moment nog negatieve gevolgen van de coronaperiode ervaart. Per GGD Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst )-regio varieert het percentage van 38,7 tot 53,8%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de kaart te klikken.

Negatieve gevolgen coronaperiode per gemeente

Per gemeente varieert het percentage van 31,4 tot 59,2%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de gemeentekaart te klikken.


GGD-regio's

Gemeenten

Verhoogd risico PTSS door coronagerelateerde gebeurtenis per GGD-regio

Volgens de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 heeft gemiddeld 1,9% van de volwassenen van 18 jaar en ouder een verhoogd risico op posttraumatische stressstoornis (PTSS Posttraumatische stressstoornis (Posttraumatische stressstoornis)) door een van de volgende corona-gerelateerde gebeurtenissen die zij tijdens de coronaperiode hebben meegemaakt:

  • Ik heb in het ziekenhuis gelegen door corona
  • Iemand die belangrijk voor mij is, heeft in het ziekenhuis gelegen door corona
  • Iemand die belangrijk voor mij is, is overleden aan corona
  • Ik was bang dat ik of iemand die belangrijk voor mij is corona zou krijgen
  • Ik heb in mijn werk veel mensen gezien die ernstig ziek waren of zijn overleden aan corona
  • Door de coronamaatregelen kon ik geen afscheid nemen van iemand die is overleden.

Het risico op PTSS is gemeten met de PCL-5Per GGD Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst )-regio varieert het percentage van 1,2 tot 3,7%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de kaart te klikken.

Verhoogd risico PTSS door coronaperiode per gemeente

Per gemeente varieert het percentage van 0,1 tot 5,3%. Meer gegevens over dit onderwerp zijn te vinden door op de gemeentekaart te klikken.


  • D.L. van der A (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu))
  • R. Boekee (RIVM)
  • P. Geuijen (RIVM)
  • M. Hiemstra (RIVM)
  • C. Deuning, red.  (RIVM)
  • H. Giesbers, red.  (RIVM)